Kenny Håkansson


Kenny Håkansson
"När jag var 15 år gammal, skulle jag köpa en trombon för pengar jag tjänat ihop på ett sommarjobb. I musikaffären fanns även elgitarrer! Det blev ingen trombon, utan en Höfner. Det här var -59 eller möjligen -60. Sen har jag gått igenom ett antal band, både sådana som jag blivit med i, och sådana som jag bildat.

1: The Agents, eget med brorsan och kompisar, ca -63
2: T-Boones: blivit med i ca -65
3: Baby Grandmothers: eget tillsammans med Pelle Ekman och Bella Ferlin. -67
4. Mecki Mark Men, sammanslagning av BGm o MMM. -68
5: Kebnekajse, tillsammans med Pelle E., Bella F., o Roffe Scherrer.Sommaren -71
6: Dag Vag, blivit med i -79
7: Bills Boogie Band, bildat tillsammans med Bill öhrström, Jukka Tolonen, Hasse Larsson o Bosse Skoglund. -84

Emellan alla dessa hållpunkter har jag spelat med Cornelis, Lisa Ekdahl, Janne Hammarlund, Clas-Göran Hedenström, Jack Downing... jag kommer inte ihåg alla.

Vissa händelser, små eller stora, är ibland vägavgörande. Vid en spelning med Cornelis i Danmark, i backroom, står Pers-Hans Olsson och Björn Ståbi och värmer upp inför konserten. Dom spelar en låt, som jag senare lärde mig vara "Polska från Enviken". Då blev jag upplyst! Då kände jag helt plötsligt styrkan och "svänget" i musikformatet låt.Efter den händelsen, vill jag påstå, öppnades mitt sinne för folkmusik. Inte bara svensk, utan även afrikansk, turkisk, albansk, tibetansk, ja till och med peruansk.

Och där är vi nu. Fortfarande tycker jag om folkmusik. Jag är dock väldigt kräsen, men när jag hör något fint folkmusikaliskt, lystrar jag."

Links:
www.kennyhakansson.se

Booking:
National/Ulrika W Martínez, ullis@national.se